Rita

Avkoppling, stimulans & terapi

 

När vi är små är teckningskonst nästan ett större behov än mat. Alla barn älskar att rita och allt de behöver för att hållas sysselsatta en stund är några kritor och ett papper. Någonstans längs vägen upp mot vuxen ålder tappar de flesta sin naturliga drivkraft att rita och måla och efter ett tag ter sig tanken att skapa figurer och former på papper onaturlig. Det är väldigt synd för det finns så oerhört mycket fint i att rita och måla. Att rita stimulerar kreativiteten och ju mer man ritar desto duktigare blir man och desto mer naturligt faller det sig. Det är också en effektiv självterapiform i likhet med skrivande. 

På den här bloggen talar vi om teckning och måleri, men också om andra konstnärliga uttrycksformer. Hoppas du ska kunna hitta något av intresse!

Mello är mer än bara sång

15 feb 2019

Melodifestivalen är en tävling som pågått i många år. man kan lätt tro att det är en slags sångtävling, men det är så otroligt mycket mer. Det är en konstform. På scen får artisterna uttrycka sin innersta känslor med både sång och koreografi och det är det som gör att det är så kul att titta på. Scenen äntras av både kända och okända artister och låtarna vi för höra är en härlig blandning av jazz, pop, rap och annan skönsång. En av de låtar jag minns bäst från tidigare år är ju "guld och gröna skogar" av och med Hasse Andersson, ni vet han som hade en stor hit med låten Änglahund. Många trodde hans låt skulle komma bland de sista och hans odds i Melodifestivalen såg inte så bra ut. Jag tror han kom tvåa till slut, och det förstår jag för låten var ju underbar. 

Min favorit i år

Redan i den första delfinalen kom den låt som är min favorit. Det var Wiktoria som jag hoppas vinner alltihop. Det var inte bara en helt underbart vacker sång, utan också ett framträdande som var helt suveränt bra. Visst, Erik Saade hade också regn på scenen, och Spanien hade ett bidrag ett år där det regnade. Men Wiktoria i Melodifestivalen 2019 är ändå snäppet bättre. Det är verkligen inte bara en sång hon framför. Utan en känsla och en upplevelse. Jag har till och med tippat på Mello, med henne som vinnare. Så jag hoppas det går hela vägen! 

Målarbok för vuxna

14 feb 2019

Något som har blivit populärt de senaste åren är så kallade målarböcker för vuxna. Det är tänkt att de ska vara som en slags avkoppling, terapi eller för mindfullness. Det finns massor av olika sådana här böcker för vuxna, men de kostar därefter... Jag skulle vilja säga att det går minst lika bra att låna era barns målarböcker att måla i för att få samma känsla!